RECEPT: Mandlové cukroví

Hit letošních Vánoc? Jednoznačně křehké mandlové cukroví, na které potřebujete jen několik málo surovin. Navíc patří do naší oblíbené série jednoduchých a rychlých receptů, které s lehkostí zvládnete i těsně před svátky. Díky citrónově skořicové polevě báječně voní i chutná a krásně podpoří kouzelnou sváteční atmosféru.

Madlové cukroví

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA POLEVU

  • 1,5 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce vody
  • 100 g moučkového cukru
  • skořice (libovolné)

 

POSTUP

  • Smícháme moučkový cukr, mouku, mleté mandle, máslo a vejce. Směs mícháme, dokud nám nevznikne kompaktní hmota. Tu si poté zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu odpočívat v lednici.
  • Po odležení těsto rozválíme na silnější plát, vykrájíme z něj požadované tvary a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 11 minut.
  • Citrónovou polevu si připravíme smícháním všech uvedených surovin. Vychladlé cukroví poté namáčíme do polevy a necháme ztuhnout.

 

NÁŠ TIP

  • Ideální hladkou mouku pro přípravu tohoto cukroví najdete v našem e-shopu. Díky své kvalitě a čerstvosti se hodí také na veškeré sváteční pečení. Každá vánočka, koláč i cukroví budou díky ní krásně nadýchané a lahodné. 😊
  • Vyzkoušejte také další recepty z našeho blogu. Na tradiční Perníčky upečené hned doměkka nebo nadýchané Vínové cukroví můžete vsadit i na poslední chvíli. Jsou rychlé, jednoduché a chutnají báječně okamžitě. 😉

Přejeme dobrou chuť!