RECEPT: Mandlové cukroví
Hit letošních Vánoc? Jednoznačně křehké mandlové cukroví, na které potřebujete jen několik málo surovin. Navíc patří do naší oblíbené série jednoduchých a rychlých receptů, které s lehkostí zvládnete i těsně před svátky. Díky citrónově skořicové polevě báječně voní i chutná a krásně podpoří kouzelnou sváteční atmosféru.
SUROVINY NA TĚSTO
- 140 g moučkového cukru
- 150 g hladké mouky Mlýn Kelč (speciál 00)
- 80 g másla
- 1 větší vejce
- 80 g mletých mandlí
SUROVINY NA POLEVU
- 1,5 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce vody
- 100 g moučkového cukru
- skořice (libovolné)
POSTUP
- Smícháme moučkový cukr, mouku, mleté mandle, máslo a vejce. Směs mícháme, dokud nám nevznikne kompaktní hmota. Tu si poté zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň hodinu odpočívat v lednici.
- Po odležení těsto rozválíme na silnější plát, vykrájíme z něj požadované tvary a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 11 minut.
- Citrónovou polevu si připravíme smícháním všech uvedených surovin. Vychladlé cukroví poté namáčíme do polevy a necháme ztuhnout.
NÁŠ TIP
- Ideální hladkou mouku pro přípravu tohoto cukroví najdete v našem e-shopu. Díky své kvalitě a čerstvosti se hodí také na veškeré sváteční pečení. Každá vánočka, koláč i cukroví budou díky ní krásně nadýchané a lahodné. 😊
- Vyzkoušejte také další recepty z našeho blogu. Na tradiční Perníčky upečené hned doměkka nebo nadýchané Vínové cukroví můžete vsadit i na poslední chvíli. Jsou rychlé, jednoduché a chutnají báječně okamžitě. 😉
Přejeme dobrou chuť!