RECEPT: Nadýchané vínové cukroví
Snadný a rychlý recept, na který potřebujete pouze pět surovin! To je vínové cukroví – vždy velmi lehké a nadýchané, jako když ho pekly naše babičky. Své místo mezi oblíbenými vánočními recepty má ovšem i dnes a v adventním shonu ho maximálně oceníte pro jeho jednoduchost. Pokud vínové cukroví neznáte, pak si ho nenechte ujít a podělte se s námi, jak vám chutnalo!
SUROVINY NA TĚSTO
- 300 g hladké mouky Mlýn Kelč (speciál 00)
- 50 g moučkového cukru (+ na obalení)
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic bílého vína
- 250 g másla
POSTUP
- Smícháme moučkový cukr, hladkou mouku a vanilkový cukr. Poté přidáme studené máslo nakrájené na malé kostičky a bílé víno. Ze směsi vypracujeme kompaktní hladké těsto, které necháme přes noc odležet v chladu.
- Následující den si těsto rozválíme na plát o tloušťce 5 až 6 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C cca 10 až 15 minut, dokud nezezlátnou.
- Cukroví po upečení ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
NÁŠ TIP
Pro přípravu každého cukroví si vždy vybírejte kvalitní, pečlivě mletou a čerstvou mouku. V Mlýnu Kelče celý proces zpracování obilí i další kroky při mletí soustavně monitoruje naše laboratoř, tak abychom vám byli vždy schopni deklarovat jakostní parametry výrobků. Vyberte si proto tu pravou mouku pro tento recept v e-shopu ZDE a napište nám, jak se cukroví povedlo. ;)
Přejeme dobrou chuť!