Žitná mouka chlebová
Naše klasika pro zdravé domácí pečení. Díky ní si můžete kdykoliv upéct výtečný chléb, ideálně za pomoci žitného kvásku. Vždy bude hutnější, bohatší na vlákninu a chuťově výraznější než čistě pšeničné chleby. Má také delší trvanlivost a šťavnatější chuť.
Žitná mouka se doporučuje před pečením vždy prosít a provzdušnit přes sítko. Pečivo pak lépe kyne. Pro lepší konzistenci ji můžete smíchat s větším množstvím bílkovin. Skvěle se k ní hodí také naše chlebová mouka pšeničná nebo jiná zdravá mouka na pečení chleba.
Vyzkoušejte a podělte se s námi o své zkušenosti nebo oblíbený chlebový recept!
Na našem blogu také najdete cenné informace o žitné mouce a proč je tak ceněná a prospěšná.
A přečtěte si i článek Tajemství poctivého chleba, k němuž žitná mouka neodmyslitelně patří!
Údaje pro spotřebitele:
- Výrobek obsahuje žitný lepek.
- Složení: potravinářské žito, pitná voda. Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy.
- Země původu: Česká republika
- Skladujte v suchu a chladu.
- Výrobek nelze konzumovat bez tepelné úpravy.
- Minimální trvanlivost 4 měsíce, datum minimální trvanlivosti uvedeno na obalu.
- Výrobce zavedl a pravidelně certifikuje systém HACCP v oboru mlýnských výrobků.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ŽITNÉ MOUKY |
---|---|
Trvanlivost: | 4 měsíce |
Výživové hodnoty: | 100 g |
Energetická hodnota: | 1396 |
(kJ/kcal): | 330 |
Tuky (g): | 1,1 |
z toho nasyc. mastné kyseliny (g): | 0,2 |
Sacharidy (g): | 68 |
z toho cukry (g): | 3,0 |
Vláknina (g): | 9,0 |
Bílkoviny (g): | 7,5 |
Sůl (g): | < 0,01 |