Žitná mouka chlebová
Naše klasika pro zdravé domácí pečení. Díky ní si můžete kdykoliv upéct výtečný chléb, ideálně za pomoci žitného kvásku. Vždy bude hutnější, bohatší na vlákninu a chuťově výraznější než čistě pšeničné chleby. Má také delší trvanlivost a šťavnatější chuť.
Žitná mouka se doporučuje před pečením vždy prosít a provzdušnit přes sítko. Pečivo pak lépe kyne. Pro lepší konzistenci ji můžete smíchat s větším množstvím bílkovin. Skvěle se k ní hodí také naše chlebová mouka pšeničná nebo jiná zdravá mouka na pečení chleba.
Vyzkoušejte a podělte se s námi o své zkušenosti nebo oblíbený chlebový recept!
Na našem blogu také najdete cenné informace o žitné mouce a proč je tak ceněná a prospěšná.
A přečtěte si i článek Tajemství poctivého chleba, k němuž žitná mouka neodmyslitelně patří!
Údaje pro spotřebitele:
- Výrobek obsahuje žitný lepek.
 - Složení: potravinářské žito, pitná voda. Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy.
 - Země původu: Česká republika
 - Skladujte v suchu a chladu.
 - Výrobek nelze konzumovat bez tepelné úpravy.
 - Minimální trvanlivost 4 měsíce, datum minimální trvanlivosti uvedeno na obalu.
 - Výrobce zavedl a pravidelně certifikuje systém HACCP v oboru mlýnských výrobků.
 
Doplňkové parametry
| Kategorie: | ŽITNÉ MOUKY | 
|---|---|
| Trvanlivost: | 4 měsíce | 
| Výživové hodnoty: | 100 g | 
| Energetická hodnota: | 1396 | 
| (kJ/kcal): | 330 | 
| Tuky (g): | 1,1 | 
| z toho nasyc. mastné kyseliny (g): | 0,2 | 
| Sacharidy (g): | 68 | 
| z toho cukry (g): | 3,0 | 
| Vláknina (g): | 9,0 | 
| Bílkoviny (g): | 7,5 | 
| Sůl (g): | < 0,01 | 
