Pšeničná mouka celozrnná jemná
A samozřejmě nesmí chybět pšeničná mouka celozrnná jemná, která má jiné vlastnosti než bílá hladká mouka. Získává se drcením celého zrna nebo rozemíláním jeho jednotlivých složek. Její součástí jsou i obalové části zrna – otruby a klíček. Ty obsahují cenné minerální látky, vitamín B, tuk a vlákninu, které mají pozitivní vliv na naše trávení.
Tato zdravá mouka má výraznější nahořklou chuť a využívá se hlavně pro pečení např. cereálního pečiva. Pokud je pro vás celozrnná pšeničná mouka novinkou, doporučujeme ji přidávat do jednotlivých receptů postupně a přimíchávat k pšeničné hladké mouce.
Vyzkoušejte, jak chutná poctivá celozrnná česká mouka!
Mrkněte také pro inspiraci na náš blog a objevte Tajemství poctivého chleba nebo Náš tip: Jak správně mouku skladovat.
Údaje pro spotřebitele:
Výrobek obsahuje pšeničný lepek.
Složení: potravinářská pšenice, pitná voda. Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy.
Země původu: Česká republika
Výživové hodnoty |
100 g |
Energetická hodnota |
1411 |
(kJ/kcal) |
334 |
Tuky (g) |
2,2 |
z toho nasyc. mastné kyseliny (g) |
0,3 |
Sacharidy (g) |
62 |
z toho cukry (g) |
2,3 |
Vláknina (g) |
9,0 |
Bílkoviny (g) |
12 |
Sůl (g) |
< 0,01 |
Skladujte v suchu a chladu.
Výrobek nelze konzumovat bez tepelné úpravy.
Minimální trvanlivost 4 měsíce, datum minimální trvanlivosti uvedeno na obalu.
Výrobce zavedl a pravidelně certifikuje systém HACCP v oboru mlýnských výrobků.
Doplňkové parametry
Kategorie: | PŠENIČNÉ MOUKY |
---|---|
Trvanlivost: | 4 měsíce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.