Pšeničná mouka celozrnná jemná
A samozřejmě nesmí chybět pšeničná mouka celozrnná jemná, která má jiné vlastnosti než bílá hladká mouka. Získává se drcením celého zrna nebo rozemíláním jeho jednotlivých složek. Její součástí jsou i obalové části zrna – otruby a klíček. Ty obsahují cenné minerální látky, vitamín B, tuk a vlákninu, které mají pozitivní vliv na naše trávení.
Tato zdravá mouka má výraznější nahořklou chuť a využívá se hlavně pro pečení např. cereálního pečiva. Pokud je pro vás celozrnná pšeničná mouka novinkou, doporučujeme ji přidávat do jednotlivých receptů postupně a přimíchávat k pšeničné hladké mouce.
Vyzkoušejte, jak chutná poctivá celozrnná česká mouka!
Mrkněte také pro inspiraci na náš blog a objevte Tajemství poctivého chleba nebo Náš tip: Jak správně mouku skladovat.
Údaje pro spotřebitele:
- Výrobek obsahuje pšeničný lepek.
- Složení: potravinářská pšenice, pitná voda. Výrobek neobsahuje geneticky modifikované organismy.
- Země původu: Česká republika
- Skladujte v suchu a chladu.
- Výrobek nelze konzumovat bez tepelné úpravy.
- Minimální trvanlivost 4 měsíce, datum minimální trvanlivosti uvedeno na obalu.
- Výrobce zavedl a pravidelně certifikuje systém HACCP v oboru mlýnských výrobků.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | PŠENIČNÉ MOUKY |
|---|---|
| Trvanlivost: | 4 měsíce |
| Výživové hodnoty: | 100 g |
| Energetická hodnota: | 1411 |
| (kJ/kcal): | 334 |
| Tuky (g): | 2,2 |
| z toho nasyc. mastné kyseliny (g): | 0,3 |
| Sacharidy (g): | 62 |
| z toho cukry (g): | 2,3 |
| Vláknina (g): | 9,0 |
| Bílkoviny (g): | 12 |
| Sůl (g): | < 0,01 |
