RECEPT: Tvarohové tyčinky
Křupavé, lehké a dokonale variabilní! Tvarohové tyčinky jsou křehké pečivo, které si doma snadno a rychle vyrobíte před jakoukoliv oslavou nebo očekávanou návštěvou. Perfektně se hodí na silvestrovský večer k pomazánkám a dobře se vám budou mlsat i samotné k vínu či pivu. Jak si je ochutíte, záleží čistě na vás a vaší fantazii. 😉
SUROVINY NA TĚSTO
- 240 g hladké mouky Mlýn Kelč (speciál 00)
- 200 g tvarohu
- 100 g másla
- 1 větší vejce
DALŠÍ
- sůl
- kmín
- sezamová semínka
- mák
POSTUP
- Smícháme hladkou mouku Mlýn Kelč speciál 00, tvaroh, změklé máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme si hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odležet v lednici.
- Po odležení těsto na pomoučeném válu rozválíme na tenký plát. Poté ho přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, rozkrájíme na proužky, potřeme lehce vodou nebo rozšlehaným vejcem a posypeme libovolným posypem podle chuti.
- Pečeme v troubě předehřáté na 185 °C dozlatova (zhruba 15–20 minut).
NÁŠ TIP
- Pro snadnou a rychlou přípravu tyčinek doporučujeme naši pšeničnou mouku speciál 00. Mrkněte do e-shopu a můžete začít tvořit.
- Nezapomeňte se s námi podělit na Facebooku či Instagramu, jak vám chutnalo! 😊
Přejeme dobrou chuť!