RECEPT: Tvarohové tyčinky

Křupavé, lehké a dokonale variabilní! Tvarohové tyčinky jsou křehké pečivo, které si doma snadno a rychle vyrobíte před jakoukoliv oslavou nebo očekávanou návštěvou. Perfektně se hodí na silvestrovský večer k pomazánkám a dobře se vám budou mlsat i samotné k vínu či pivu. Jak si je ochutíte, záleží čistě na vás a vaší fantazii. 😉

08
SUROVINY NA TĚSTO

DALŠÍ

  • sůl
  • kmín
  • sezamová semínka
  • mák

POSTUP

  • Smícháme hladkou mouku Mlýn Kelč speciál 00, tvaroh, změklé máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme si hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odležet v lednici.
  • Po odležení těsto na pomoučeném válu rozválíme na tenký plát. Poté ho přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, rozkrájíme na proužky, potřeme lehce vodou nebo rozšlehaným vejcem a posypeme libovolným posypem podle chuti.
  • Pečeme v troubě předehřáté na 185 °C dozlatova (zhruba 15–20 minut).

NÁŠ TIP

  • Pro snadnou a rychlou přípravu tyčinek doporučujeme naši pšeničnou mouku speciál 00. Mrkněte do e-shopu a můžete začít tvořit.
  • Nezapomeňte se s námi podělit na Facebooku či Instagramu, jak vám chutnalo! 😊

Přejeme dobrou chuť!